Descobertes Cicle mitjà

El món es casa nostra i tenir cura del nostre entorn és responsabilitat de tots. Les propostes que us detallem a continuació cerquen apropar als nens i nenes al medi d'una manera vivencial i divertida. En aquestes pàgines trobareu descobertes i activitats que fem a l'escola amb la finalitat d'aprendre a estimar i respectar el nostre entorn natural, social i cultural. Fora de l'aula, la nostra proposta es basa en "aprendre tot jugant", fent participar als nens i nenes de les activitats utilitzant dinàmiques i materials adients a cada edat.

Descarrega't el dossier ...

CELEBREM EL CARNESTOLTES!

El rei Carnestoltes ja ha arribat i és temps de gresca i xerinola. El rei de la disbauxa ordena que s'iniciï la festa, per això és imprescindible que tots els nens i nenes tinguin la seva disfressa preparada.

EL BOSC MEDITERRANI

La descoberta del bosc mediterrani es desenvolupa com un recorregut pel Parc de Collserola al llarg del qual anem descobrint el seu ecosistema i treballant el respecte vers el medi que ens envolta.

EL JOC DE LA IMMIGRACIÓ

El joc de la immigració pretén fer viure als nens i nenes l'experiència del viatge d'un immigrant des del seu país d'origen al país d'acollida.

EL MODERNISME

Aquesta descoberta pretén acostar els nens i nenes a l'època modernista per mitjà d'una ruta pels edificis més emblemàtics d'aquesta tendència arquitectònica.

EL POBLE I ELS OFICIS

La iaia Quimeta ha decidit tornar al poble on va viure al llarg de la seva infantesa i quan ha arribat s'ha trobat amb què el poble ha canviat tant que gairebé no el reconeix.

EL PORT I LA PLATJA

En Siscu, pescador de tota la vida, convida als nens i nenes a descobrir el port i la platja del seu poble i a conèixer els pescadors que hi treballen i els animals i les plantes que hi viuen.

ESCOLA DE MAR

A la descoberta de l’Escola de Mar coneixerem en Siscu, un pescador de tota la vida d’Arenys de Mar que ens convidarà a conèixer el seu vell ofici que tant estima. A més, molt a prop del port d’Arenys, els ha preparat una sorpresa perquè puguin conèixer d’una manera més vivencial i divertida tots els secrets que amaga el mar.

Festa de final de curs

Quan l’estiu s’acosta, l’escola està a punt d’acabar-se i la millor manera d’acomiadar-nos de tots els amics i amigues és sortir de l’aula i passar un dia agradable i divertit realitzant una gimcana on l’element principal és l'aigua.

GIMCANA A BESALÚ

Besalú és un poble medieval situat a la Garrotxa, data del segle X i conserva encara moltes de les construccions d’aquella època, per això passejar per aquest vila és un viatge al passat de Catalunya. 

GIMCANA DELS TRANSPORTS

La descoberta dels transports és una gimcana amb la que aprendrem a utilitzar el transport públic tot fent de turistes per Barcelona i descobrint monuments.

LA LLEGENDA DE SANT JORDI

Sant Jordi és un cavaller de la cort del rei que sospira per l'amor de la princesa. El rei ha promès casar la seva filla amb el cavaller que s'enfronti al drac. Sant Jordi, però, és un poca traça i un despistat i necessitarà l'ajut dels nens i nenes.

LES ESTACIONS AL MONTSENY

La descoberta pel Parc Natural del Montseny és una excursió on es treballa el clima, els estatges de vegetació, el concepte de parc natural i els cims del Montseny.

LES FORMES DE PICASSO

La descoberta de Picasso vol apropar als nens i nenes al món de la pintura i de l'art per mitjà dels colors, les formes i els sentiments que transmeten les seves obres.

LES PLANTES AROMÀTIQUES

Sabíeu que a l’antic Egipte les ferides les curaven amb un cactus anomenat Àloe Vera?  I que les nostres àvies prenien infusions de Marialluïsa pel mal de panxa? O que la Sàlvia antigament es feia servir com a antibiòtic i per això el seu nom significa curar en llatí? Avui encara queden algunes persones que coneixen els secrets que amaguen les plantes aromàtiques i nosaltres volem descobrir-ho, us hi apunteu?

TORDERA: DESCOBERTA D'UN RIU

La descoberta de la Tordera és un viatge pels diferents estadis d'un riu des de la seva formació fins la desembocadura, valorant tot l'entorn natural que envolta aquest medi.

VIATGE AL PAÍS DE LES MERAVELLES

L’Alícia es troba asseguda en un banc a l’aire lliure al costat de la seva germana. Està bastant aborrida, però de sobte apareix un conill blanc mirant-se un rellotge i queixant-se que fa tard. L’Alícia, tota encuriosida, el segueix fins al seu cau i hi entra dins. El cau resulta ser un túnel més profund del què es pensava. Però, en podrà tornar a sortir?

VIU LA MÚSICA

Per Santa Cecília passarem una jornada d'allò més músical tot descobrint i experimentant.


Dalmàcia, 10 - 08034 Barcelona     Mapa

93 280 60 06     93 204 41 71

Informació comercial

 

El nostre horari d’atenció és de dilluns a divendres de 9:00 a 18:00 hores ininterrompudament.

Connexió Usuaris

Accés al "Forat del Pany"