Descobertes Cicle superior

El món es casa nostra i tenir cura del nostre entorn és responsabilitat de tots. Les propostes que us detallem a continuació cerquen apropar als nens i nenes al medi d'una manera vivencial i divertida. En aquestes pàgines trobareu descobertes i activitats que fem a l'escola amb la finalitat d'aprendre a estimar i respectar el nostre entorn natural, social i cultural. Fora de l'aula, la nostra proposta es basa en "aprendre tot jugant", fent participar als nens i nenes de les activitats utilitzant dinàmiques i materials adients a cada edat.

Descarrega't el dossier ...

CELEBREM EL CARNESTOLTES!

El rei Carnestoltes ja ha arribat i és temps de gresca i xerinola. El rei de la disbauxa ordena que s'iniciï la festa, per això és imprescindible que tots els nens i nenes tinguin la seva disfressa preparada.

EL BOSC MEDITERRANI

La descoberta del bosc mediterrani es desenvolupa com un recorregut pel Parc de Collserola al llarg del qual anem descobrint el seu ecosistema i treballant el respecte vers el medi que ens envolta.

EL DELTA DEL LLOBREGAT

Els espais naturals del delta del Llobregat són una de les zones més importants de Catalunya quant a l’educació ambiental i la recerca. És un indret per visitar, per a la descoberta del medi natural i el gaudir del paisatge i on les condicions d’observació de flora i fauna són excepcionals, i el millor de tot, és a tocar de casa.

EL JOC DE LA IMMIGRACIÓ

El joc de la immigració pretén fer viure als nois i noies l'experiència del viatge d'un immigrant des del seu país d'origen al país d'acollida.

EL MODERNISME

Aquesta descoberta pretén acostar els nois i noies a l'època modernista per mitjà d'una ruta pels edificis més emblemàtics d'aquesta tendència arquitectònica.

ELS AIGUAMOLLS DE L’EMPORDÀ

La descoberta pels aiguamolls de l'Empordà és una visita guiada pel Parc Natural on coneixerem la fauna i la flora característica d'aquest medi.

ELS VOLCANS DE LA GARROTXA

La descoberta dels volcans de la Garrotxa és una excursió per un dels entorns geològics més característics de Catalunya on treballarem diferents aspectes sobre la formació dels volcans.

Festa de final de curs

Quan l’estiu s’acosta, l’escola està a punt d’acabar-se i la millor manera d’acomiadar-nos de tots els amics i amigues és sortir de l’aula i passar un dia agradable i divertit realitzant una gimcana on l’element principal és l'aigua.

GIMCANA A BESALÚ

Besalú és un poble medieval situat a la Garrotxa, data del segle X i conserva encara moltes de les construccions d’aquella època, per això passejar per aquest vila és un viatge al passat de Catalunya.

GIMCANA DELS TRANSPORTS

La descoberta dels transports és una gimcana amb la que aprendrem a utilitzar el transport públic tot fent de turistes per Barcelona i descobrint monuments.

GIRONA MEDIEVAL

La descoberta de Girona es planteja com una visita guiada pels entorns i monuments més emblemàtics de la ciutat.

LA BARCELONA GÒTICA

La descoberta de la Barcelona Gòtica es realitzarà fent una passejada pels carrers del barri Gòtic i del Born de Barcelona. Al llarg del dia els nois i noies aprendran alguns dels aspectes històrics, artístics, socials, polítics i econòmics de l’època, mentre passegen per la ciutat i descobreixen algunes representacions de l’art Gòtic que encara es conserven.

LES ESTACIONS AL MONTSENY

La descoberta pel Parc Natural del Montseny és una excursió on es treballa el clima, els estatges de vegetació, el concepte de parc natural i els cims del Montseny.

LES FORMES DE PICASSO

La descoberta de Picasso vol apropar als nois i noies al món de la pintura i de l'art per mitjà dels colors, les formes i els sentiments que transmeten les seves obres.

TÀRRACO, PEDRES QUE PARLEN

La descoberta de Tarragona consta d'un seguit de visites als edificis romans més emblemàtics de la ciutat, que encara es conserven.

TORDERA: DESCOBERTA D'UN RIU

La descoberta de la Tordera és un viatge pels diferents estadis d'un riu des de la seva formació fins la desembocadura, valorant tot l'entorn natural que envolta aquest medi.

VIATGE AL PAÍS DE LES MERAVELLES

L’Alícia es troba asseguda en un banc a l’aire lliure al costat de la seva germana. Està bastant aborrida, però de sobte apareix un conill blanc mirant-se un rellotge i queixant-se que fa tard. L’Alícia, tota encuriosida, el segueix fins al seu cau i hi entra dins. El cau resulta ser un túnel més profund del què es pensava. Però, en podrà tornar a sortir?

VIU LA MÚSICA

Per Santa Cecília passarem una jornada d'allò més músical tot descobrint i experimentant.


Dalmàcia, 10 - 08034 Barcelona     Mapa

93 280 60 06     93 204 41 71

Informació comercial

 

El nostre horari d’atenció és de dilluns a divendres de 9:00 a 18:00 hores ininterrompudament.

Connexió Usuaris

Accés al "Forat del Pany"