Descobertes Educació Infantil

El món es casa nostra i tenir cura del nostre entorn és responsabilitat de tots. Les propostes que us detallem a continuació cerquen apropar als nens i nenes al medi d'una manera vivencial i divertida. En aquestes pàgines trobareu descobertes i activitats que fem a l'escola amb la finalitat d'aprendre a estimar i respectar el nostre entorn natural, social i cultural. Fora de l'aula, la nostra proposta es basa en "aprendre tot jugant", fent participar als nens i nenes de les activitats utilitzant dinàmiques i materials adients a cada edat.

Descarrega't el dossier ...

CELEBREM EL CARNESTOLTES!

El rei Carnestoltes ja ha arribat i és temps de gresca i xerinola. El rei de la disbauxa ordena que s'iniciï la festa, per això és imprescindible que tots els nens i nenes tinguin la seva disfressa preparada.

EL DESPERTAR DE LA PRIMAVERA

La Margarit és una flor que dorm tot l'any i es desperta just a la primavera per donar-nos a conèixer els secrets d'aquesta estació.

EL FOLLET DEL CASTANYER I LA MARIA CASTANYA

La Maria Castanya, quan arriba la tardor, va a collir castanyes al bosc. Enguany però, s’ha trobat amb el follet del castanyer, en veure’l ha sortit corrents i ha perdut totes les castanyes pel camí.

EL MÓN DE GAUDÍ

Amb la descoberta del món de Gaudí intentem apropar als nens i nenes a un món ple de formes símbols i colors, per mitjà d'una de les seves obres més representatives: el Park Güell.

EL PORT I LA PLATJA

En Siscu, pescador de tota la vida, convida als nens i nenes a descobrir el port i la platja del seu poble i a conèixer els pescadors que hi treballen i els animals i les plantes que hi viuen.

ESCOLA DE MAR

A la descoberta de l’Escola de Mar coneixerem en Siscu, un pescador de tota la vida d’Arenys de Mar que ens convidarà a conèixer el seu vell ofici que tant estima. A més, molt a prop del port d’Arenys, els ha preparat una sorpresa perquè puguin conèixer d’una manera més vivencial i divertida tots els secrets que amaga el mar.

FADES I FOLLETS

Encara que no els veiem, el nostre voltant està ple de follets. Són molt petits i s’amaguen en qualsevol raconet, en un foradet de la soca d’un arbre, inclús en el soterrani de casa nostra! N’hi ha de molt treballadors i n’hi ha de molt entremaliats.

LA FESTA DE LES CULTURES

En aquesta descoberta els nens i nenes coneixeran trets característics de diferents cultures i tradicions.

LA LLEGENDA DE SANT JORDI

Sant Jordi és un cavaller de la cort del rei que suspira per l'amor de la princesa. El rei ha promès casar la seva filla amb el cavaller que s'enfronti al drac. Sant Jordi, però, és un poca traça i un despistat i necessitarà l'ajut dels nens i nenes.

LA TARDOR ARRIBA AL BOSC

El follet del bosc està preocupat perquè els arbres estan malalts i demana ajuda als nens i nenes. La fada Natura l'ajudarà a descobrir-ho amb els 5 secrets de la tardor.

MIRÓ A TRAVÉS D’UN CONTE

Amb la descoberta de Miró pretenem apropar als nens i nenes a un món ple de formes i colors. A més, podran descobrir un pintor que es pot entendre amb ulls de nen.

PERE CALDERS

Parlar de Pere Calders és parlar del gran exponent de la narració breu catalana. És un escriptor d'excepció, àgil, ímprevisible i subtil. Volem acostar als nens i nenes als seus contes, impregnats sovint, d’un realisme màgic i misteriós, fent versemblant l’inversemblant.

PERSONATGES DEL CASTELL

Imagineu-vos la cara de sorpresa dels nens i nenes quan al costat d’un castell apareix una princesa i un rei que els volen conèixer i convidar-los a descobrir la resta de personatges que viuen al castell, i que a més a més el rei els nomeni cavallers de la seva cort. Doncs això és el que descobrirem tots junts a la descoberta de Personatges del Castell.

PICASSO: UN MÓN PER DESCOBRIR

La descoberta de Picasso vol apropar als nens i nenes al món de la pintura i de l'art per mitjà dels colors, les formes i els sentiments que transmeten les seves obres.

PIRATES, A L'ABORDATGE!

Us imagineu que un dels pirates més coneguts en tots els oceans i de tots els temps s’hagi quedat sense tripulació? Doncs això és el què li ha passat al capità Xaloc. A més, fa temps que està seguint la pista d’un tresor amagat i sense els seus grumets li és impossible de trobar. Així doncs demanarà als nens i nenes que s’uneixin a la seva tripulació i entre tots poder trobar el tresor.

PUJA AL TEU TREN

La descoberta Puja al teu tren la desenvolupem en algun dels molts parcs de Catalunya que conten amb trens en miniatura, allà hi treballem aspectes relacionats amb el transport públic.

TORNEM A LA PREHISTÒRIA

Sabeu com feien el foc els homes i dones de la prehistòria? Heu construït una cabana com feien els nostres avantpassats? I per les pintures rupestres, d’on treien els colors? Aquests i altres aspectes de com vivien els nostres avantpassats és el què descobriran els nens i nenes en la descoberta de la Prehistòria, tot gaudint d’un dia agradable amb els seus companys i companyes.

TROBEM EL TIÓ DE NADAL

Cada any quan arriba el fred el Tió de Nadal omple de misteri i il·lusió totes les cases de Catalunya. Però què en sabem del Tió de Nadal?

UN DIA AMB ELS TRENES VERMELLES

Els indis, que van arribar fa molts i molts anys d’Amèrica, conviuen amb la natura i encara conserven les seves velles tradicions. El cap indi, el gran Ós Pelut, està buscant joves guerrers i proposa als nens i nenes que es converteixin en part de la tribu dels Trenes vermelles, sempre que, és clar, passin les proves adients i aprenguin a respectar la natura i el nostre entorn.

VIATGEM AMB ELS MITES I LES LLEGENDES

En Puigmal és un gegant, amo i senyor de les muntanyes de la Vall de Ribes. Guarda un bagul ple de llegendes i personatges fabulosos, ara ha decidit treure-li la pols, obrir-lo i ensenyar-lo a tots els nens i nenes.

VIU LA MÚSICA

Per Santa Cecília passarem una jornada d'allò més músical tot descobrint i experimentant.


Dalmàcia, 10 - 08034 Barcelona     Mapa

93 280 60 06     93 204 41 71

Informació comercial

 

El nostre horari d’atenció és de dilluns a divendres de 9:00 a 18:00 hores ininterrompudament.

Connexió Usuaris

Accés al "Forat del Pany"