QUÈ PRETENEM
En primera instància pretenem que els nens i nenes aprenguin d’una manera lúdica. Els nostres objectius són els següents:
- Facilitar les pautes i eines necessàries per promoure l’autonomia personal dels nens i nenes.
- Sensibilitzar i desenvolupar actituds positives de respecte i conservació del l’espai que ens envolta.
- Treballar els hàbits d’ordre i higiene dels nens i nenes.
- Potenciar les habilitats físiques i manuals dels participants.
- Crear i vetllar per un espai de convivència que fomenti les relacions personals i que resulti enriquidor pels nois i noies.
- Promoure actituds de respecte i tolerància.
- Desenvolupar estratègies de joc que impliquin cooperació, potenciant el treball en grup.
A QUI VA DIRIGIT
Les activitats extraescolars van dirigides a tots els nens i nenes que hagin cursat des de P3 a 6è de primària, és a dir, nens i nenes que tinguin entre 3 i 12 anys. Segons el nombre de participants inscrits i observant la distribució d’edats es faran els grups.
FUNCIONAMENT I METODOLOGIA
Els grups
Es faran grups de nens/es reduïts formats per un mínim de 8 participants arribant a un màxim de 15 infants. Cal esmentar però que variarà en funció de l’activitat, i caldrà anar-ho definint en cada cas.
Un cop iniciada l’activitat, es podran incorporar nous participants, sempre i quan la dinàmica del grup ho permeti i hi hagi places disponibles.
L'equip de monitors i monitores
Les activitats extraescolars estaran dirigides i dinamitzades per monitors/es - talleristes especialitzats en l’activitat que impartiran, tenint la preparació adequada per al bon desenvolupament de l’activitat i experiència en treballar amb infants.
Realitzaran una programació trimestral on s’establiran els objectius i les activitats que es duran a terme, les quals seran supervisades per l’equip pedagògic d’aula2.
El paper dels talleristes no és dirigir als nens i nenes, si no guiar-los en les diferents activitats perquè siguin ells els propis protagonistes del seu aprenentatge.
En el cas de realitzar més de 5 extraescolars diferents hi haurà la figura del coordinador, al centre, que s’encarregarà de gestionar les activitats i fer d’enllaç entre l’AMPA, aula2 i les famílies.
Seguiment i avaluació
Es podrà consultar al tallerista sobre l’evolució de l’activitat, el comportament de l’infant inscrit, sempre que les famílies ho creguin convenient. Els talleristes faran valoracions trimestrals i a la vegada es passarà una enquesta a les famílies per tal de fer la valoració de les activitats.
Per les extraescolars de migdia es realitzarà un informe trimestral.
PORTES OBERTES I FINAL DE CURS
Al finalitzar cada trimestre proposem fer una jornada de portes obertes a les famílies i d’altres participants, perquè puguin veure com funciona l’activitat i que han fet durant aquell trimestre.
Les portes obertes es faran els últims 15 minuts de l’activitat.
De cara a final de curs es pactarà un dia amb l’AMPA per fer una festa final i fer una representació de cara a les famílies.
LES INSTAL·LACIONS
Les activitats es realitzaran en diferents espais de l’escola segons la tipologia i la necessitat d’aquestes activitats, la disponibilitat dels espais i els factors climatològics.
Els espais s’adjudicaran a partir de les necessitats per a desenvolupar les activitats amb comoditat i disponibilitat d’aquests.